Ons verhaal

Het begin van Rensini

Het verhaal van het Rotterdamse familiebedrijf Rensini gaat terug naar 1926, toen Dick Renses grossier werd in zilveren en gouden sieraden. Aanvankelijk heette Rensini Renses. Na de nodige reizen door Europa opende Renses al gauw zijn eerste kantoor in de oudste wolkenkrabber van Europa, Het Witte Huis in Rotterdam. Al het goud en zilver wat hij tijdens zijn reizen verzameld had, werd hier mee naartoe genomen en omgesmolten tot prachtige juwelen. Nadat meneer Renses het bedrijf met veel passie heeft gerund, namen zijn twee zoons het over. Ook zij maakten vele inspirerende reizen door Europa, maar Italië was hun favoriet. Geïnspireerd door Italiaanse sferen ontstond de eerste collectie van Renses: Rensini, wat uitgroeide tot de nieuwe bedrijfsnaam.

Onze kernwaarden

Persoonlijke aandacht is namelijk altijd een prioriteit geweest bij Rensini en dat is terug te zien in de juwelen. Alle juwelen worden met de hand gemaakt door eigenaar en tevens goudsmid Peter. Hierdoor staan de juwelen extra dicht bij hen, wat resulteert in extra persoonlijke aandacht. De juwelen worden stuk voor stuk op maat gemaakt, waardoor er voor iedereen een passend juweel is bij Rensini. Er zijn collecties die al tientallen jaren meegaan, maar ook voor de moderne of zakelijke vrouw worden er juwelen gemaakt. Bij Rensini kun je terecht voor een juweel dat generaties lang meegaat, wat er ook voor zorgt dat er een betere wereld is voor de volgende generatie; alle juwelen zijn namelijk duurzaam en fairtrade.

Vakmanschap

De juwelen worden met de hand gemaakt door Peter, eigenaar van Rensini. De materialen die hij gebruikt zijn altijd fairtrade, conflictvrij, recyclebaar en van uitstekende kwaliteit. Rensini weet waar hun grondstoffen vandaan komen, zodat alle collecties duurzaam en fairtrade zijn. Het (wit)goud is altijd massief en de diamanten zijn van goede kwaliteit. De Rensini diamanten komen uit Antwerpen, zijn gekalibreerd, hebben een mooie zuivere kleur én een prachtige schittering.

Meer weten over de diamanten? Bekijk dan eens de pagina over onze fairtrade diamanten.

 

90 jaar geschiedenis

Sinds 1926 maakt Rensini hoge kwaliteit juwelen en sommige collecties zijn er al tientallen jaren. Klassiek, modern of op maat; stuk voor stuk duurzaam en fairtrade en dat maakt ons uniek. Ruim 90 jaar geleden is het familiebedrijf Rensini opgericht. Sinds dag één hechten wij veel waarde aan persoonlijke aandacht. Daarom geven wij maar al te graag advies over de juwelen of luisteren aandachtig naar de wensen.

De duurzame en fair trade juwelen van Rensini worden gemaakt door onze eigen goudsmid, waarvan het atelier zich op steenworp afstand van Rotterdam bevindt. De stad waar de wereld van Rensini werd opgericht door grondlegger Dick Renses.