Verzorging van je sieraad

Je Rensini sieraad is met liefde gemaakt, zodat jij er levenslang van kunt genieten. Stof, vuil en dagelijks gebruik kunnen er echter voor zorgen dat je diamanten minder gaan stralen en het goud dof wordt of krasjes vertoont. Daarom hebben wij een aantal tips voor de verzorging van je sieraad op een rijtje gezet, die deze problemen zoveel mogelijk voorkomen. Hierdoor kan de volgende generatie ook van de juwelen genieten.

Tips voor de verzorging van je sieraad

  1. Voorkom contact met schoonmaakmiddelen, huidverzorgingsproducten of zeep tijdens het dragen van je sieraden. Deze middelen kunnen het goud namelijk aantasten.
  2. Draag je sieraden niet op het strand, in het zwembad of tijdens het sporten, klussen en tuinieren.
  3. Bewaar je sieraden gescheiden van elkaar in sieradendoosjes.
  4. Maak het sieraad zo nu en dan zelf voorzichtig schoon. Gebruik hiervoor een zeer zacht borsteltje. Voeg een klein beetje zacht vloeibaar afwasmiddel of fijn wasmiddel toe aan lauwwarm water. Spoel het sieraad vervolgens uitvoerig na en dep droog met een zachte, niet pluizige, doek.

Het verlies van diamanten voorkomen

Wij raden je aan om jouw sieraad eens per jaar professioneel te laten reinigen en te laten controleren op eventuele beschadigingen of het losraken van edelstenen. Je kunt hiervoor bij je eigen Rensini juwelier of het atelier van Rensini in Oud-Beijerland terecht.