Sieraden met lef

Rensini maakt sieraden met lef. Al in 1926 werd Rensini opgericht in Rotterdam. Ook nu nog maakt de jonge derde generatie spraakmakende goud-briljant sieraden die er zijn er om gezien te worden.
Volgens Rensini voelt elke vrouw zich graag mooi, sterk en stralend en zijn sieraden dé krachtige manier om dit te bereiken.

 

Rensini geschiedenis

Het is 90 jaar geleden dat Dick Renses, zijn eerste reis maakte door Europa. Gefascineerd door de rijke culturen nam hij prachtige gouden en zilveren sieraden mee naar zijn kersverse kantoor in het Witte Huis in Rotterdam. In deze oudste wolkenkrabber van Europa heeft hij de basis gelegd voor Rensini, destijds Renses genaamd.

De zes kinderen van Dick Renses waren al op jonge leeftijd betrokken bij het bedrijf. De twee zonen namen met grote ambities en dromen het bedrijf van hun vader over. Tijdens een reis door Italië besloten zij te starten met hun eerste collectie in huis ontworpen en handgemaakte gouden sieraden met briljant. Zelfs de naam van de collectie kreeg een Italiaans tintje: Rensini, Renses op z’n Italiaans. Dit werd de start van Rensini Diamonds.

Toen de derde generatie van het familiebedrijf (zoon Dick Renses en zijn nichtje Eliane Scharten), Rensini in 2015 voortzette, heeft Van Moorsel voor circa 95% van de productie van Rensini zorg gedragen. Onder leiding van de derde generatie is het merk in die tijd opnieuw gepositioneerd als Rensini Rotterdam.
Na een vruchtbare samenwerking van vier jaar hebben Dick en Eliane besloten om het merk voort te zetten door Peter en Fariba van Moorsel.

Net als Rensini zijn wij een familiebedrijf met korte lijnen en een transparante persoonlijke aanpak.

Speciaal voor de 90e verjaardag van Rensini is de Rensini 90 Collection gemaakt. Deze collectie is geheel geïnspireerd op de stad waar het allemaal begonnen is: Rotterdam.