De wereld van Rensini

Rensini diamant

Elke Rensini diamant wordt met de grootste zorg door ons persoonlijk geselecteerd en met uiterste precisie gezet.
De beoordeling van briljanten gebeurt volgens internationale maatstaven. Leer meer over de 4 C’s.

iStock 000006489660XLarge

Clarity - zuiverheid

Hoe zuiverder een diamant, hoe mooier hij schittert. Een diamant wordt loepzuiver genoemd als hij helemaal vrij is van onzuiverheden. Ook de zeer kleine insluitingen in een VSI of VVSI briljant zijn door een expert alleen onder een vergrootglas met vergrotingsfactor 10 met moeite waar te nemen.

Colour - kleur

Voor een ongeoefend oog lijkt een briljant al snel wit. Puur witte, kleurloze, briljanten zijn echter een zeldzaam goed. Een kleurloze diamant is het mooist, doordat de prismawerking optimaal is.

De kleur van diamant wordt vastgelegd volgens de internationale kleurschaal. Zuiver witte diamant krijgt kleurgraad D en de meest gele diamant kleurgraad Z. Diamanten met een kleurgraad tussen D en I zijn zo goed als volledig kleurloos waarbij de kleur met het blote oog niet waar te nemen is.

Carat - gewicht

Het gewicht van een diamant wordt gemeten in karaat. Een karaat wordt onderverdeeld in 100 puntjes. Een diamant van 10 puntjes weegt dus 0.10 karaat.

Een grotere steen lijkt al snel waardevoller, maar zonder de andere 3 C’s is hier nog niets over te zeggen.

Cut - slijpsel

De slijpkwaliteit van de diamant bepaalt hoeveel licht er wordt teruggekaatst. De diamant die perfect geslepen is zal het meest schitteren en glinsteren doordat hij al het invallend licht weerkaatst.

Verwar het slijpsel niet met de slijpvorm. De slijpvorm zegt niets over de kwaliteit, maar puur over de vorm die de diamant heeft meegekregen.