Veelgestelde vragen

Wat is de leveringstermijn bij het online kopen van Rensini diamanten?

Wanneer u een Rensini sieraad online koopt, ontvangt u uw levering binnen de 5 à 8 werkdagen binnen België en in de meeste Europese landen. Als u buiten Europa wilt laten leveren, kan u uw aankoop tussen de 5 à 14 werkdagen verwachten. Indien u een Rensini sieraad op maat besteld (gepersonaliseerd) bestelt, moet u rekenen op 4 werkweken. Na de betaling van uw online aankoop, starten wij meteen met het productieproces van uw diamanten Rensini Sieraad. Elk Sieraad wordt met de hand gemaakt in Nederland (bij ons in atelier). Wanneer u uw diamant bij ons online koopt, zorgen onze ambachtslieden ervoor dat elk detail klopt en dat uw juweel van de hoogste kwaliteit is.

We zorgen voor een veilige en verzekerde zending tot het moment dat u aftekent bij ontvangst op het leveradres. Als u uw diamant niet online wenst te kopen, kan u steeds langskomen in onze winkel in Oud-Beijerland of een van de dealer. Afhankelijk van de beschikbaarheid van het juweel en/of de losse diamant kan u eventueel uw juweel al meteen meenemen.

Waarom online diamanten juwelen kopen?

Vandaag de dag wordt meer en meer online gekocht. Van boeken tot wasmachines, van galajurken tot keukenrobots. Alles is wel ergens in een webshop te vinden. Waarom dan ook geen diamanten juwelen kopen online? Het is veilig, snel en u hebt een erg uitgebreid aanbod waar u uit kan kiezen. Daarnaast zal u bij Rensini gerust zijn door een verzekerde verzending en snelle levertermijn. Wij houden u op de hoogte vanaf het moment dat u sieraad bij u bestelt tot u het sieraad ontvangt. Wij hanteren korte lijnen. Een sieraad laten vervaardigen en aanschaffen heeft het met vertrouwen te maken. Dat proberen wij zo goed mogelijk nakomen.

Welke diamanten gebruikt RENSINI, qua kleur, helderheid …?

1. Enkele cruciale algemene principes

RENSINI biedt enkel 100% natuurlijke diamanten aan, dus geen behandelde (bv. qua kleur), artificiële of in helderheid versterkte diamant.

We laten onze diamanten ook alleen certificeren door de drie meest gerenommeerde labo’s ter wereld: GIA, HRD en IGI. En we hanteren een zerotolerantiebeleid ten aanzien van conflictdiamanten. We kopen enkel diamanten aan bij de meest gerespecteerde diamantproducenten.

De diamanten die we selecteren zijn van hoge kwaliteit en bieden de grootste schittering in verhouding tot hun kostprijs. Ze schitteren optimaal, maar we betalen geen extra kostprijs voor zeldzaamheid of prestige.

Concreet gebruiken we in Rensini diamanten die VS1 of SI1 scoren op de zuiverheidsschaal, die als kleur E of G hebben en die steeds van een zeer goede slijpkwaliteit zijn. Hieronder gaan we dieper op deze kenmerken in.

2. Kleur en zuiverheid

Op dit vlak biedt Rensini twee kwaliteitscombinaties aan:

  • E als kleur – VS1 als zuiverheid
  • G als kleur – SI1 als zuiverheid

Beide combinaties staan garant voor een diamant met een mooie witte kleur zonder gele tint en een grote helderheid. Inclusies in een VS1 diamant zijn niet zichtbaar met het blote oog. Bij een SI1 diamant zijn de inclusies mogelijk zichtbaar met het blote oog maar enkel onder goede omstandigheden.

De eerste combinatie (E-VS1) zal nog net iets meer schitteren dan de tweede, door het kleine verschil in kleur en zuiverheid.

3. Slijpkwaliteit

In verband met de slijpkwaliteit kunnen we verschillende parameters onderscheiden, afhankelijk van de vorm van de diamant:

Ronde diamanten

De slijpkwaliteit van deze edelstenen wordt op drie parameters beoordeeld:

  • Cut
  • Polish
  • Symmetry

Bij onze geselecteerde ronde diamanten behaalt de Cut altijd minstens een VG-score (Very Good). Dit is voor ons de minimumwaarde: u ontvangt dus mogelijk een hogere kwaliteit, bijvoorbeeld een EX Cut. Voor Polish & Symmetry ontvangt u minimaal 1 x VG en 1 x G. In de meeste gevallen zelfs 2 x VG of beter

Andere vormen (princess, ovaal, cushion enzovoort)

Bij alle andere vormen (uitgezonderd ronde diamanten) wordt de slijpkwaliteit beoordeeld op twee parameters:

  • Polish
  • Symmetry

Voor deze kenmerken ontvangt u minimaal 1 x VG en 1 x G. In de meeste gevallen zelfs 2 x VG of beter. Ook dit zijn voor ons echter de minimumwaarden. Het is dus steeds mogelijk dat u een hogere kwaliteit ontvangt, bijvoorbeeld een EX Polish.

Enkel met maximale schittering

We selecteren de diamanten niet alleen op basis van de 4 C’s die u ook op het certificaat ervan vindt, maar oordelen eveneens op basis van het geproduceerde licht. Doordat ons hoofdkwartier gelegen is Oud-Beijerland, valkbij Diamant stad Antwerpen kunnen we onze edelstenen eerst grondig controleren.

Uiteindelijk kiezen we de diamanten zelfs eerder in functie van het licht dat zij uitstralen, dan volgens het certificaat. We selecteren die diamanten die het meeste schitteren. Met ook meer schittering dan u zou verwachten wanneer u zich louter op de theoretische eigenschappen van het certificaat (= de 4 C’s) zou baseren.

De combinatie van onze knowhow en methodiek met het feit dat diamantprijzen in de handel gebaseerd zijn op de 4 C ‘s zorgt ervoor dat we een maximale prijs-kwaliteitverhouding kunnen aanbieden.

Hoe ontstaat de schittering?

Ze is het resultaat van het witte licht van een diamant, het gekleurde licht ervan en de beweging van het licht.

Bij het ontwerpen en fabriceren van juwelen worden diamanten op een specifieke manier in een sieraad geplaatst, zodat enkel de tafel (de bovenkant van de diamant) goed zichtbaar is. De onderkant ervan, die eindigt in een punt, kunt u normaal gezien niet zien. Bij een ring bijvoorbeeld verdwijnt deze punt in de ring.

Hierdoor is er enkel lichtinval op de bovenzijde van de steen. Door de specifieke lichtbreking van de diamant en een spiegeleffect verlaat het licht de edelsteen terug langs de bovenkant, in een waaier van alle kleuren van de regenboog.

Dit proces vindt maximaal plaats indien de diamant optimale verhoudingen heeft en perfect geslepen is, waarbij alle hoeken en facetten identiek zijn aan die van het wiskundige model van 58 facetten. Alleen als het licht maximaal weerkaatst wordt, komt de diamant ook volledig tot zijn recht. Zoniet gaat het licht verloren of verdwijnt het door een andere hoek van de diamant.

Het spreekt voor zich dat het slijpproces dan ook een heel moeilijke, riskante en tijdrovende procedure is. Dit wordt nog bemoeilijkt doordat de groeinerven van een diamant niet zichtbaar zijn. Het slijpen kan daardoor niet geautomatiseerd worden, behalve misschien door deze slijprobot, en gebeurt dus nog met de hand. Dit vereist vele jaren vakmanschap.

Onze juwelen kunnen alle formaten (van de kleinste tot de grootste) en vormen van diamanten bevatten: rond, vierkant (princess), peer (teardrop) en nog vele andere, op aanvraag.

Wat zijn de 4 c’s en hoe bepalen ze de kwaliteit van een diamant?

De kwaliteit van een diamant

De kwaliteit van een diamant beoordeel je aan de hand van de vier C’s:1. Cut (slijpvorm)
Een ruwe diamant kan niet als sieraad dienen. Daarom wordt het materiaal geslepen. De meest bekende slijpvorm is de briljant met 57 facetten. Andere veelvoorkomende slijpvormen zijn: marquise, pendeloque, emerald en baguette. De slijpvorm is bepalend voor de schittering van de diamant.

2. Colour (kleur)
Diamanten komen voor in verschillende kleuren. Een kleurloze of puur witte diamant heeft de beste prismawerking. Dit betekent dat de diamant het licht vlekkeloos doorlaat, waardoor een zuivere regenboog ontstaat.

3. Clarity (zuiverheid)
Een diamant is een natuurproduct. Het is daarom goed mogelijk dat er andere stukjes materiaal of onzuiverheden in zitten. Dit is met het blote oog niet zichtbaar. Je kunt de zuiverheid het beste laten beoordelen door een vakman bij een tienvoudige vergroting onder normaal licht. Hoe zuiverder de diamant, hoe hoger de waarde.

4. Caratweight (karaatgewicht)
De waarde van diamanten wordt niet uitgedrukt in grootte, maar in karaatgewicht. Eén karaat is 0,2 gram. Grootte speelt hierbij ook een rol: één grote diamant van 2 karaat is meer waard dan twee losse diamanten van 1 karaat.